english
> Acasa
> Despre noi
> Activitati
> Proiecte
> Revista ABAC
> Diplome
> Ajutor / donatii
> Informatii utile
> Noutati
> Contact

Donatii pentru cei aflati in nevoie - Directia pentru Protectia Copilului Sector 6 si Fundatia H
 

 

inapoi

"Educatia copiilor netransportabili (cu dizabilitati, handicap)"

Linia de finantare: Dutch Cooperation Foundations pentru Europa Centrala si de Est

Durata proiectului: 1999-2000

Rezumat

Educarea si instruirea copiilor netransportabili, cu handicap locomotor, copii spitalizati sau copii cu nevoi speciale.

I. Scoala la domiciliu

Exista copii netransportabili, copii cu handicap locomotor care nu sunt capabili sa frecventeze nici o forma de educatie sau, chiar daca sunt capabili, fac acest lucru sporadic, intre tratamente sau spitalizari. Chiar daca legislatia specifica dreptul acestora de a fi scolarizati la domiciliu, scolile prevad doar sporadic profesori pentru ei.
Principalul argument il constituie insuficienta profesorilor. De fapt, profesorii nu sunt intersati sa faca acest lucru deoarece nu este o activitate obligatorie iar retributia este foarte scazuta. Ei prefera sa desfasoare activitati extra-scolare care sunt bine platite (de exemplu: meditatii pentru copii sanatosi provenind din familii cu posibilitati financiare).
In scopul de a raspunde acestei necesitati noi am organizat pentru ei scolarizarea la domiciliu.

Beneficiari

6-12 copii netransportabili cu varste cuprinse intre 7 si 19 ani, inclusiv cei alfabetizati.

Activitati

- Instruire - sesiuni de pregatire (cate 2 ore de 3 ori pe saptamana), inclusiv alfabetizarea acolo unde este cazul
- Dezvoltarea aptitudinilor (pictura, muzica etc.)
- Integrarea in societate. Ei au fost adusi la festivitatile scolare tinute cu ocazia Craciunului, Pastelui, Zilei Copilului, zilelor de nastere la Spitalul Marie Curie din Bucuresti. Ei au intalnit copii spitalizati si copii din scoala normala si au interpretat impreuna cantece si poezii. Ei au experimentat momente unice si deosebite, total diferite de existenta lor izolata.
- A fost elaborata o curricla speciala care sa raspunda nevoilor speciale ale fiecarui beneficiar.
- Beneficiarii au fost supusi unei observatii psiho-pedagogice speciale, inregistrandu-se evolutia si progresul lor intelectual, lingvistic si al nivelului de vointa si atitudine.

Rezultate

- Copiii au fost inregistrati in scoli normale.
- La sfarsitul anului scolar ei au dat teste si au obtinut certificate de absolvire, in conformitate cu pregatirea lor.
- Au fost deschise pentru ei noi posibilitati de cunoastere si de studiu.

New possibilities of knowledge and study by mean their own forces have been opened for all them. The pupils became more optimistic and new possibilities of social and professional integration have been opened for them.

II. Scoala in spital

Exista copii in Bucuresti (si in alte localitati, desigur) cu boli cronice, spitalizari succesive sau care necesita o perioada lunga de spitalizare. Intreruperea repetata a continuitatii activitatilor scolare pentru saptamani sau luni face imposibila recuperarea cunostintelor care au fost predate in acest timp de profesor la scoala.
Si , foarte important, copii isi pierd indemanarea de a citi, scrie, invata si gandi. Acest fapt are consecinte serioase, riscul fiind ramanerea copiilor pentru al doilea an in acceasi clasa sau chiar ca acesta sa abandoneze scoala.
In spatele acestor lucruri, spectrul esecului scolar produce un stress in psihicul copilului, fapt care poate avea consecinte periculoase asupra rezistentei psihice la boala,

Beneficiari

Aproximativ 850 de copii, cu varste cuprinse intre 7 si 16 ani (450 de copii de la Spitalul Fundeni si 395 de copii de la Spitalul Marie Curie).

Rezultate

- Toti copii au obtinut rezultate scolare bune in timpul perioadei de spitalizare.
- Va fi mentinut contactul cu scolile si cu familiile lor. Intorsi acasa, copiii au reluat cu succes programul scolar intr-o maniera activa.
- Discutiile cu copiii, familiile lor si personalul medical au revelat ca experienta izolarii din timpul spitalizarii nu a mai fost resimtita asa de mult si de intens decat in mod obisnuit si ei au devenit mult mai optimisti in privinta recuperarii lor.

inapoi


VOCA - Leonardo da Vinci Project
Cititi ultimul articol
 
Noutati

 

4, 6, 8 - 15 Decembrie 2012 - Donații pentru cei aflați în nevoie

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 împreună cu Fundația H - pentru persoane cu dizabilități lansează campania de colectare de îmbrăcăminte și alimente “Donează o haină și un aliment, pentru cei nevoiași!”.

Detalii aici.

5, 9 Iunie 2012 - Concursul de Matematica “ABAC”

Concursul de Matematica “ABAC” se va desfăşura Marţi, 5 iunie 2012, ora 16,30, la Şcoala nr.190 “Marcela Peneş”, iar Festivitatea de Premiere va avea loc Sâmbătă, 9 iunie 2012, ora 10,30 la Grand Arena.

Organizator: Fundatia H pentru Invatamant la Distanta destinat persoanelor cu Dizabilitati.

Sponsori: Fundatia Dan Cristian Popescu (Sponsor principal), , Carrefour si Didactic Publishing House.

Detalii aici.

 

10 Decembrie 2011 - Lansarea Proiectului: "e-Life - Centru de invatare virtuala pentru peroane cu dizabilitati fizice"

Finantator: Uniunea Europeana, Programul pentru Invatare Permanenta 2007-2013, Sub-Programul Leonardo Da Vinci, Transfer de Inovatie
Cod:2011-1-RO1-LEO05-15322
Durata: 10.12.2011 - 9.12.2013
web site: www.elife-eu.net
Scurta descriere a proiectului:
Scopul acestui proiect este de a crea/imbunatati un program de training in calculatoare in doua etape pentru personae cu dizabilitati. Traingurile vor consta in CADD, design graphic, web design, Microsoft Office. Va fi creata o platforma web care ii va ajuta pe beneficiari pentru a lucra ca freelanceri, proprii angajati sa antreprenori de acasa, in regim de “asistenti virtuali”. Cele doua etape ale trainingurilor vor fi urmatoarele:

  1. Pregatirea pentru a devein “asistenti virtuali”. Vor invata principiile generale ale lucrului de acasa si cum sa lucreze ca proprii angajati sau ca “asistenti virtuali” in general.
  2. Traininguri de: CADD, design graphic, web design, Microsoft Office (Word, Excel, Power Point, operare computer).

Ideea este de a imbunatati aptitudinile si competentele tehnice si in calculatoare ale persoanelor cu dizabilitati, astfel incat sa devina capabile sa ofere produse si servicii mai bune si mai competitive in aceste domenii care reprezinta 30% din totalul serviciilor tehnice existente.

 

26-28 ianuarie 2010, Brussels – Management Center Europe
Grundtvig, o decada de inovatie europeana in educatia adultilor

Unitatea de educatie a adultilor a Comisiei Europene (Directoratul General Educatie si Cultura) a dat startul Anului European pentru Combaterea Saraciei si Excluziunii Sociale si a lansat ce-a de-a 10ª celebrare a programului Grundtvig cu o conferinta de succes: Grundtvig, o decada de inovatie europeana in educatia adultilor
Conferinta a adus impreuna 330 de experti in educatia adultilor la nivel european, national, regional, dar si policy-makers, reprezentanti ai unor proiecte Grundtvig de succes, precum si organizatii interesate in domeniu. Au fost discutii tematice, studii de proiecte si reflectii asupra viitorului educatiei adultilor in Europa.
Fundatia H a partcipat la Conferinta in calitate de invitata speciala.

1 Noiembrie 2009, VOCA extins

VOCA2

Cresterea accesibilitatii la pregatire profesionala si a ratei de angajare pe piata muncii pentru persoane dezavantajate prin modelul Mentor VOCA Europe 2

Proiectul Leonardo Da Vinci VOCA2 va sprijini participantii la cursurile VOCA in activitatile lor viitoare de training pentru dezvoltarea abilitatilor de mentor, pentru mentorizarea persoanelor cu dizabilitati in vederea integrarii pe piata muncii si pentru gasirea unui nou loc de munca.
In acest mod, mentorii vor folosi cunostintele, abilitatile si calificarile obtinute in cadrul cursurilor VOCA in domeniile existente si altele noi si se vor stabili in noi regiuni.
VOCA va sprijini deasemenea imbunatatirea in calitate si inovatie in educatia si pregatirea profesionala a persoanelor cu dizabilitati si imbunatatirea viitoare a practicilor existente in domeniu.

25 Septembrie 2009, Brussels, Belgium
Creativitate si Inovatie in Educatie, Training si Angajare

Evenimentul de diseminare finala a proiectelor ETTAD si QATRAIN2.

16.11.2009, Spitalul de Psihiatrie Balaceanca
Conferinta finala

În data de 16.11.2009 a avut loc la Spitalul de Psihiatrie Eftimie Diamandescu – Bălăceanca conferinţa finală a proiectului PHARE intitulat: “Organizarea unui Centru rural de medicină mintală pentru consiliere, documentare şi cercetare la Bălăceanca, aferentă sectorului psihiatric pentru adulţi din zona de est a judeţului Ilfov şi sectorului psihiatric pentru copii din judeţul Ilfov.”
Mai multe amanunte legate de acest proiect gasiti pe siteul: www.consilierepsihiatrica.ro.